بستنی شاهتوتی یکی از اینهاست.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
- شاهتوت؛ 5 پیمانه یا 500 گرم
- پودرقند؛ 6 قاشق سوپخوری یا 75 گرم
- خامه؛ یک و یکچهارم پیمانه
- بیسکویت؛ چند عدد برای تزیین
- شاهتوت؛ مقداری برای تزیین
روش تهیه:
1 - شاهتوتها را داخل سبدی بریزید و بشویید تا خاک و گرد و غبار آن از بین برود، سپس قابلمهای آماده کنید و شاهتوت را همراه 2 قاشق سوپخوری آب و پودرقند داخل قابلمه بریزید. در ظرف را بگذارید و مدت 5 دقیقه روی شعله اجاقگاز قراردهید تا نرم شود.
2 - سبد فلزی یا پلاستیکی را روی کاسهای قرار دهید و شاهتوتهای پخته را داخل سبد بریزید؛ سپس با قاشق چوبی شروع به له کردن آنها کنید تا بالاخره بافتی نرم و یکدست شبیه پوره پیدا کند. بعد آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا در هوای معمولی اتاق حرارتش کم شود و سپس به داخل یخچال منتقل کنید.
3 - با همزن دستی یا برقی شروع به زدن خامه کنید تا غلیظ شود؛ سپس پوره شاهتوت را به آن اضافه کنید و پس از مخلوط کردن به مدت 2 ساعت یا تا زمانی که به اصطلاح خودش را بگیرد، در فریزر قرار دهید.
4 - بعد از این مدت، مخلوط شاهتوتی را از فریزر بیرون آورید و با چنگال شروع به له کردن آن کنید تا دانههای پودرقند خرد شود؛ این کار را در دستگاه غذاساز نیز میتوانید انجامدهید. سپس دوباره مخلوط را به فریزر برگردانید و اینبار بعد از 4 ساعت یا بیشتر سرو کنید. البته در این فاصله نیز پس از گذشت 2 ساعت، یکبار دیگر مواد را بیرون آوریدو مانند بار قبل با چنگال یا دستگاه غذاساز با هم مخلوط کنید.
5 - در پایان مقداری از بستنی شاهتوتی را با قاشق مخصوص به صورت گلوله درآورید و پس از ریختن در ظرف موردنظر، همراه با بیسکویت و شاهتوت تازه سرو کنید.